Sparen voor mindere tijden!

« Terug  |  Publicatiedatum : Zondag 23 Januari 2011 Om 00:01

Sparen voor mindere tijden!

Veel Nederlanders sparen om een buffer aan te leggen voor financieel slechtere tijden. Een mogelijk tegenvallend pensioen, de kans op werkloosheid en een stijging van de woonlasten worden het vaakst genoemd.

Zestig procent van de duizend respondenten met minimaal 5000 euro spaartegoed geeft aan om deze reden geld opzij te leggen. Toch weet 31 procent niet eens welk rentepercentage hij ontvangt op zijn spaartegoed. Meer dan 75 procent vindt wel dat hij meer rente verdient naarmate zijn spaargeld langer bij dezelfde bank is ondergebracht. Zeker met de huidige rentepercentages!

Spaarders gaan de laatste tijd vaker actief op zoek naar een hogere rente. Zij zien de gemiddelde spaarrente eerder als ondergrens in plaats van de redelijke rente op hun eigen spaargtegoed. Dat vraagt van een bank meer begrip en flexibiliteit.

Meer dan de helft van de spaarders geeft aan dat het volume van hun spaartegoed sinds de financiële crisis nauwelijks is veranderd. Bijna een kwart heeft meer dan 10 procent moeten interen op hun gestalde vermogen, vooral door opnames om de dagelijkse onkosten te kunnen dekken. Het overige kwart zag het spaargeld met meer dan 10 procent stijgen.

Na het aanleggen van een buffer voor slechtere tijden, sparen Nederlanders ook wel voor een vakantie of een nieuwe auto.

Bron: Businesscompleet.nl

Rob Prevoo Makelaardij