Fors verlies bij verkoop eigen woning | Rob Prevoo Nieuws

Fors verlies bij verkoop eigen woning | Rob Prevoo Nieuws Huurwoning huren Huurwoning huren

Fors verlies bij verkoop eigen woning

« Terug  |  Publicatiedatum : Vrijdag 10 Juni 2011 Om 00:06

Fors verlies bij verkoop eigen woning

Uw eigen huis verkopen met een verlies is zeer moeilijk te verkroppen. Het huis is gekocht vanuit de gedachte dat het niet alleen een huis is, maar ook een investering voor de toekomst.

Huizenbezitters die hun huis moeten verkopen, moeten soms diep in de buidel tasten in de huidige huizenmarkt. Dat huizenprijzen gaan stijgen kunt u niet meer vanuit gaan. In bepaalde gevallen moet het huis verkocht worden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij overlijden, werkloosheid of bij een echtscheiding. Huizen die kortgeleden zijn gekocht kunnen een fors verlies opleveren.

Voorbeeld:
Huis is een aantal jaren geleden gekocht voor €250.000. Sinds dat moment zijn de prijzen met 5 procent gezakt. Bij het kopen van het huis, zijn de kosten meegefinancierd. Voor de berekening gaan wij uit van een hypotheek van €270.000.

Bij verkoop gaat het huis opleveren: €250.000 -/- 5 procent = €237.500. Indien wij de verdere kosten buiten beschouwing laten (vb. verkopende makelaar), is er een verlies van €32.500.

Verscherpte voorwaarden van banken
Om bovenstaande problemen te voorkomen, is het gunstig dat de banken de criteria hebben verscherpt. Door minder hoge bedragen te verstrekken op basis van het inkomen, zullen consumenten minder snel in problemen komen bij werkloosheid en bij overlijden.

Bron: Huizenmarkt.blog

Rob Prevoo Makelaardij